Mediebibliotek – bibliotek for bilder, dokumenter, videoer, m.m.

Mediebiblioteket inneholder alle bilder, dokumenter og videoer som er lagt inn på nettsiden din. Her kan du laste opp nye filer og redigere gamle. Du finner biblioteket under Media i menyen til venstre.

Handlinger i mediebiblioteket: 1. legg til ny fil, 2. verktøylinje for håndtering og visning av filer, 3. se og rediger fil.


Laste opp mediefiler

For å laste opp nye mediefiler til nettsiden din, trykk på «Legg til ny» under Media i menyen til venstre eller fra toppen av mediebiblioteket. I det nye skjermbildet kan du dra og slippe filene dine direkte fra skrivebordet, eller trykke på «Velg filer» for å åpne et vindu hvor du kan velge filene fra.


Finne og administrere mediefiler

Verktøylinjen som er plassert øverst over alle filene i mediebiblioteket gir deg muligheten til å endre visningsmodus, sortere/filtrere og søke etter filer og media. Skulle du ha behov for å slette flere filer samtidig kan du benytte deg av «Velg flere» knappen.


Se og redigere mediefiler

Trykk direkte på et medie i biblioteket for å se eller redigere vedleggsdetaljer.

  1. Her kan du hente ut lenken (URL) til filen. Denne kan deles direkte, eller brukes ved lenking i tekst/dokumenter.
  2. Her kan du endre tittel, beskrivelse og alternativ-tekst på mediefilen din.

Universell utforming

Skal mediefilen brukes som innhold på nettsiden? For å opprettholde kravene til universell utforming er du nødt til å fylle ut alternativ-tekst (Alt Text). For bonuspoeng, spesifiser gjerne hvilken type medium det er (f.eks. om det er infografikk, foto, illustrasjon, e.l.) og deretter en beskrivelse av hva det kommuniserer.