Legge til og redigere innlegg

Før du begynner å lese

Innlegg – enten det er i form av nyheter eller blogg – er en tilleggsmodul som vi har lagt inn på nettsiden din etter avtale. Informasjonen på denne siden gjelder derfor kun for deg som har bestilt, og har dette implementert på nettsiden.

Før du begynner å skrive

Et tips fra oss! Når du legger til et nytt innlegg for første gang kan du oppleve at det vises flere bokser/felt på skjermen din enn det som vises på instruksjonsbildene under. Les mer om visningsinnstillinger for en ryddigere arbeidsprosess.

Felt som du kan redigere for et innlegg: 1. tittel, 2. tekst, 3. lenke i tekst, 4. utvidet verktøylinje for formatering, 5. utdrag, 6. bildekarusell, 7. fremhevet bilde, 8. kategorier, 9. lagre endringer.


Legge til et nytt innlegg

For å komme i gang med et nytt innlegg trykker du «Legg til nytt». Etter det vil du få opp et blankt innlegg hvor du kan legge inn innholdet.


Redigere eksisterende innlegg

 1. Hold musepekeren over innlegget du ønsker å endre.
 2. Det vil dukke opp et mørkt menyfelt over elementet.
 3. Trykk på tittelen for innlegget eller trykk «Rediger».
 4. Du vil komme til en side som viser eksisterende innhold for innlegget.
 5. Legg til de endringene som du ønsker.
 6. Lagre endringene ved å trykke «Publiser».

Klone eksisterende innlegg

Du kan klone et tidligere innlegg, det vil si at du vil få et nytt identisk innlegg som det du kloner:

 1. Hold musepekeren over innlegget som du ønsker å klone.
 2. Det vil dukke opp et mørkt menyfelt over elementet.
 3. Trykk på «Klone».
 4. Du vil nå få et nytt innlegg som har status som Kladd.
 5. Legg til det innholdet som du ønsker.
 6. Trykk «Publiser». Etter publisering vil innlegget vise sammen med andre innlegg på nettsiden.

Legge til tittel

Skriv inn en tittel i det øverste tekstfeltet som konkret beskriver hva innlegget handler om.

Tips til å skrive en god tittel

 • Med tanke på søkemotoroptimalisering (SEO) og høyere rangeringer hos f.eks. Google, så er en lengre og forklarende tittel bedre enn en som er kort og generisk.
 • Inkluder gjerne "nøkkelord" i tittelen hvis de passer inn – ord som du forventer at noen ville ha søkt på for å finne denne type innlegg.
 • Et eksempel på en god tittel – hvor nøkkelordet er bryllupslokale: "Leter du etter ditt perfekte bryllupslokale? Her er 10 ting du burde tenke på"

Legge til tekst (brødtekst)

Skriv inn teksten til innlegget ditt i det store tekstfeltet. Merk at du kan skrive ingress inn i eget felt. Dersom du ønsker å sette inn et bilde direkte mellom avsnittene i teksten kan du gjøre dette med «Legg til media» knappen plassert over tekstfeltet. Vi anbefaler derimot å bruke egne felt for bilder, enten ved hjelp av Media eller Fremhevet bilde.

Du kan formatere innholdet ved hjelp av valgene på verktøylinjen. Vennligst ikke bruk avsnittsformatering Heading 1, da denne vanligvis er forbeholdt tittelen på siden.

Utvidet verktøylinje

Trykk på "Toolbar Toggle" for en utvidet verktøylinje og flere valg når det kommer til formatering av tekst/innhold, samt andre funksjoner.


Sette inn/redigere lenke

Marker navnet/teksten som du ønsker skal være en lenke, trykk så på lenkesymbolet i verktøylinjen og legg til nettadresse.

Dersom du ønsker å legge til en annen nettadresse eller å endre en eksisterende adresse, trykker du der hvor lenken er opprettet i teksten. Du får da muligheten til å redigere eller fjerne lenken. Trykk «Bruk» når du har utført endringene.

Hvis lenken skal åpnes i en ny fane, trykk på tannhjulet «Lenkevalg», huk av valget «Åpne lenke i ny fane» og lagre endringen.


Legge til ingress (utdrag)

Skriv inn ingressen til innlegget ditt i feltet Utdrag. Denne teksten vises som regel under tittelen inne på selve innlegget og på sider som lister opp flere innlegg (f.eks. i en Aktuelt-seksjon på forsiden), men dette er litt avhengig av oppsettet på nettsiden din. Vi anbefaler å holde ingressen innenfor 160–260 tegn.


Legge til bilder i karusell

Du har til enhver tid tilgang til hele mediebiblioteket og kan enkelt legge til bilder som vil vise i en egen bildekarusell inne på innlegget. Vi anbefaler å velge bilder som ikke er større enn 1920×1080 px. Dette grunnet at bildekarusellen er tilpasset 1080p eller mindre bildeoppløsninger slik at alle funksjoner i karusellen skal fungere. I tillegg anbefaler vi ikke å legge til flere enn 5 bilder for å sikre nettsidens stabilitet og unngå å øke sidens innlastingstid.

 1. Velg modulen Media, og trykk på knappen «Select Media».
 2. Velg de bildene som du ønsker å bruke – en liten hake vil dukke opp i toppen av høyre hjørne når du har valgt et nytt bilde.
 3. Trykk på haken dersom du ikke ønsker å ha med valgt bilde likevel.
 4. Trykk «Add media» for å legge til bildene.

Legge til fremhevet bilde

Du kan legge til et fremhevet bilde som visualiserer innleggets innhold. Avhengig av oppsettet på nettsiden din, så vil dette bildet vise på sider som lister opp flere innlegg (f.eks. i en Aktuelt-seksjon på forsiden).


Velge kategorier

Du kan velge passende kategorier til innlegget ditt. Dette bidrar til økt søkbarhet hos søkemotorene, og vi anbefaler å bruke dette selv om det ikke nødvendigvis er mulig å filtrere innleggene på kategori for besøkende på nettsiden din.