Bilde: Tre lekre designeksempel på rimelige nettsider (PlayBasic)
Bilde: Tre lekre designeksempel på rimelige nettsider (PlayBasic)

Hva skal jeg se etter?

En nettside er bedriftens digitale ansikt utad, og skal formidle et eller flere budskap til målgruppen – både visuelt og skriftlig. For å få mest ut av nettsiden, kreves det derfor en gjennomtenkt løsning som er fleksibel, brukervennlig og sikrer synlighet på Google. Tilpasninger av et design er ikke enkelt å gjøre, så finn derfor en seriøs aktør med visuell kunnskap slik at bedriften fremstår slik du ønsker.

Vi mennesker tar som oftest valg basert på følelser. Emosjonelt design krever kunnskap, og er vanskelig å få til ved bruk av ferdigutviklede maler. Søk derfor en nettløsning utviklet av designer, hvor det i tillegg er mulighet for profesjonell hjelp og rådgivning i utviklingsfasen.

Selv syns jeg at en god nettside skal være brukervennlig i alle ledd. Det skal være enkelt å navigere seg rundt på siden, og man skal raskt få et overblikk over hva nettsiden formidler. Den bør være enkel å oppdatere, slik at den alltid er aktuell for målgruppen(e).

Dersom nettsiden utvikles i WordPress f.eks, er dette en «open source» løsning. Det betyr at alle med internett-tilgang vil kunne oppdatere og videreutvikle den. Vær derfor obs på programvarer eller plattformer som bedrifter har utviklet selv. I slike tilfeller vil du låse deg til én leverandør, og er ekstra sårbar hvis leverandører f.eks skulle gått konkurs.

Du får det du betaler for

Jeg mener at en nettside skal ta mer enn bare et par timer å utvikle. Etter mange års erfaring ser vi at kunder har forskjellige behov, produkter og tjenester. Det kreves derfor tid i et prosjekt til å løse og tilpasse disse utfordringene. Vær kritisk når du velger leverandør, og tenk at det ofte er en grunn for at en nettside er priset så langt ned som 5000 kroner. Sannsynligheten for dårlig kundeservice og resultat er da ganske stor. Realiteten er at en liten nettside bør koste mellom 20 000 og 30 000 kroner. Da vil du få en mer gjennomtenkt løsning som passer deg og dine behov. Og ikke minst at nettsiden faktisk fungerer. Det betyr at i lengden vil du sannsynligvis har spart en del penger.

Lover og regler for nettsider

Det finnes også regler og lover på hva en nettside skal inneholde, og hvordan den skal fungere. Fra og med januar 2021 alle nettsider som ligger offentlig tilgjengelig på digitale flater være universelt utformet (tilrettelagt slik at alle kan bruke den), ha personvernerklæring og cookies. Personvernerklæring og cookies har vi hatt siden 2018, men det finnes likevel mange aktører som ikke prioriterer dette i sine løsninger.

Mange lever i tro om at ingen «hackere» bryr seg om deres nettside. Det er feil! Webdesignere skal kunne sette opp et vern rundt siden din, slik at du unngår besøk fra uvedkommende. Oppdatering av programvare og backup av siden, er noe seriøse aktører administrerer og tar betalt for, nettopp for å gjøre siden din sikrere mot inntrengere.

Gode løsninger for å komme seg raskt og rimelig på nett finnes over alt. Se gjerne etter en samarbeidspartner som leverer rådgivning i tillegg til produktet. Dette vil øke muligheten for å lykkes bedre med salg og markedsføring. Å få en god start på sin egen virksomhet er enormt viktig – spesielt for gründere. Søk etter et produkt som er utviklet med tanke på salg og synlighet, hvor du får hjelp med det visuelle av profesjonelle designere, og med rådgivning rundt salg. Ofte kan det være en god idé å samarbeide med lokale aktører, da de kjenner markedet godt. De ønsker gjerne å heie på andre lokale, og ønsker selvsagt å opprettholde et godt rykte i lokalmiljøet selv. Da minsker du risikoen for svindel og dårlig utført arbeid.

PlayBasic – en rask, rimelig og enkel nettside!

Vi i PlayDesign Studio tilbyr en pakke kalt PlayBasic. Den er utviklet i WordPress, en fleksibel løsning med fokus på synlighet. PlayBasic passer for gründere og små etablerte bedrifter. Vi har laget denne pakken med fokus på design og brukervennlighet, noe vi har mye kunnskap om etter mange års erfaring. PlayBasic er utviklet av våre designere, og kan utvides med ekstra innhold og funksjonalitet om ønskelig. Du kommer raskt på nett til en rimelig pris, og kan etterhvert vokse i løsningen.

Vi spurte gründere og små etablerte hva en perfekt nettside er for dem. Svaret var tydelig – en perfekt nettside er enkel, men samtidig fleksibel, identitet-speilende og selgende. Med dette utgangspunktet startet vi utviklingen av PlayBasic. Resultatet ble en one-pager med mulighet for utvidelser og ekstra landingssider. I samarbeid med våre designere, blir dine behov ivaretatt på best mulig måte. I vår løsning fokuserer vi på brukervennlighet, design, synlighet og salg. Nettsiden blir også godt ivaretatt ved at du får jevnlig PlaySupport, som gjør siden din sikrere mot hackere og nedetid.

En god nettside eller nettbutikk er et effektivt salgsverktøy for dine produkter og tjenester. Fokus på brukervennlighet, strategisk tenking bak design, innhold og struktur gir større sjanse for at nettsiden bidrar positivt til økt salg og merkevarebygging. Alt dette blir ivaretatt i PlayBasic.

Hvis du tenker at PlayBasic kan være noe for din bedrift – ta kontakt med ken@playdesign.no

Innlegg skrevet av:

KEN BAKKE
Byråleder

Send meg en e-post