Triangulum

Nettside – Illustrasjoner

Kunde: Greater Stavanger / Triangulum
Foto: Diverse fotografer/PlayDesign Studio

Litt om kunden

I en fireårs-periode har Stavanger-regionen vært en offisiell fyrtårnby i EU-prosjektet Triangulum, som er en del av Europas største forsknings- og innovasjonsprogram – Horisont 2020. Lokale partnere i Stavanger er Stavanger kommune, Lyse, Rogaland fylkeskommune, Universitetet i Stavanger og Greater Stavanger. Ta gjerne en kikk på triangulum.no hvis du vil lese litt mer om prosjektene som er gjennomført her i regionen.

Utfordringen:

Vi ble bedt om å lage en side som på en enkel måte forklarer de ulike prosjektene, og får frem hvilke utfordringer og fordeler de innebærer. Sidene skal også på en forståelig måte få frem hvor Stavanger er beliggende i Horisont 2020.

Løsningen:

Med utgangspunkt i logoens farger og former utviklet vi et visuelt system for de ulike sidene, da i hovedsak de 3 prikkene og blåfargen. For å heve opplevelsen generelt, samt å fremheve og tydeliggjøre de ulike prosjektene og partnerne, så utviklet vi animerte illustrasjoner som du se eksempler på nedenfor. Nettstedet er ellers basert på en enkel sidestruktur og intuitiv navigasjon.

Kommunikasjon

Greater Stavanger har ledet kommunikasjonsarbeidet for å spre kunnskap om Triangulum-prosjektet regionalt, nasjonalt og internasjonalt. I tillegg sørger Greater Stavanger for utveksling av erfaringer til regionens kommuner og aktører.

Les mer om dette prosjektet

Energistyring

Triangulum har ført til at Lyse har kunnet delta i flere EU-prosjekt og søknader. Eksempler på dette er Invade som også er et Horisont 2020-prosjekt der Lyse er involvert i lagring av energi i private boliger og bedrifter. I tillegg deltar Lyse i Elnett21 som er et prosjekt støttet av Enova med tittel «Hvordan få en elektrisk framtid uten at sikringen går».

Les mer om dette prosjektet

Batteribusser

Gjennom Triangulum har Rogaland fylkeskommune og Kolumbus anskaffet tre utslippsfrie batteribusser, som rullet ut på veiene i februar 2017. Da hadde Stavangerregionen totalt fem batteribusser (to kom i 2015), de aller første i Norge.

Les mer om dette prosjektet

Energisentral

Stavanger kommune har etablert en energisentral som gjenvinner byens avløpsvann til energi. Alt vann som går i kloakken, som når vi trekker i snoren, vasker klær, kopper og kar eller dusjer, kan potensielt utnyttes som energikilde.

Les mer om dette prosjektet

Datahub

Universitetet i Stavanger har utviklet en datahub, altså en IT-portal som kan behandle, analysere og visualisere store datamengder.

Les mer om dette prosjektet

Fordel:

Kunden fikk raskt på plass et nettsted som kan brukes for å vise frem resultatene av Stavanger som fyrtårnby. Nettstedet er visuelt interessant og inneholder mye nyttig informasjon om positive erfaringer og resultater. Ved behov for oppdatering av nettsidene kan kunde enkelt utføre dette selv.