Things With A Story

Visuell identitet, emballasjedesign, produktdesign, nettside

Kunde: Things With A Story (TWAS)
Design: PlayDesign Studio
Foto: PlayDesign Studio

Logo: Things With a Story.

Hver og en har en historie å fortelle

Denne historien startet for mange år siden. For Ken og Aud Helen, gründere av PlayDesign Studio, var historiefortelling en stor lidenskap. Og produkter som forteller historier var et ønske de ville ta videre. Etter flere år med et eget designbyrå, valgte de å ta steget videre – og Things With A Story ble født.

En produktserie med fokus på å inspirere gjennom nettopp historiefortelling, samt å komme tilbake til en analog verden. Produkter som er taktile, det bringer frem det vakre med å ta frem penn og papir, og bare la fantasien strømme. Helt uten distraksjoner fra den digitale verdenen. Ta en pause, puste ut og bare være tilstede.

Det startet med en produktserie bestående av notatbøker og notatblokker – alle av god, skandinavisk design og kvalitet, og bærekraftig produsert i Norge. I tillegg til bøker, ble det lansert kort, oppskriftsark og plakater.

TWAS fargepalett.

Designprossessen

Konsept, identitetsdesign, foto og produktdesign ble nøye gjennomtenkt og planlagt på tvers av PlayDesign Studio over en lengre periode. Sammen, kom vi til slutt frem til en jordnær og dempet fargepalett som stod i stil med de bærekraftige og kvalitetsbevisste verdiene, kombinert med stilrene elementer som passet til TWAS-universet.

Disse elementene ble tatt med videre i selve designet på bøkene og plakatene. En liten bakgrunnshistorie tilhørende motivene ble også inkludert på produktene – nettopp fordi dette er Things With A Story.

Nettside

I mens planleggingen pågikk, jobbet vi samtidig med nettsiden som omsider skulle bli nettbutikk. Her ble de samme elementene dratt inn på web, slik at hele merkevaren hadde en tydelig, rød tråd. Vi fikk endelig lansert TWAS.no sommeren 2019.

Things With A Story åpnet egen butikk i Kirkegata i september 2020. Bilde lånt av byas.no.

TWAS blir butikk

Det ble en travel sommer og høst. Til jul ble det til og med åpnet en TWAS pop-up butikk midt i Stavanger sentrum. Butikken gikk over alle forventninger, som forsterket drømmen om å en gang åpne en egen (fast) butikk.

Og nettopp denne drømmen ble oppfylt, da Things With A Story offisielt åpnet dørene i september 2020. Det som en gang var en liten pop-up butikk med egne produkter, var nå blitt et helt univers fylt av varer med én ting til felles: de formidler en historie.

TWAS-butikken har også et lite barista hjørne med takeaway kaffe, med egendesignede kopper!

Produktserien vokser

I forbindelse med butikkåpning, var det på tide å utvide sortimentet til TWAS sine egne produkter. Vi startet med «hverdagskort», altså egendesigna kort til enhver anledning. Vi i PlayDesign Studio fikk virkelig sette kreativiteten løs og lage hva enn som falt oss inn. Disse fortsetter vi å fylle på innimellom, og kan kjøpes i nettbutikken.

Et utvalg av hverdagskort.

#stavangersk og #NESTENBANNING

Butikken ble etter en stund kjent for sine «Stavanger-klær». Disse består av kjente og kjære Stavanger-uttrykk på fine, og bærekraftige t-skjorter, hoodies og tote bags. Vi i PlayDesign Studio fikk igjen slippe oss løs, og fikk laget flere «limited edition»-kolleksjoner.

Høsten 2021 ble to nye produkter lansert i samarbeid med TWAS – oppskriftsbok og duftlys. I disse er det, så klart, fokus på historiefortelling gjennom produktene. Samtidig har farger og elementer blitt utviklet videre fra de første produktene og nå kommet tilbake i en litt oppdatert ny drakt.

Things With A Story er kommet for å bli, og da både TWAS og PlayDesign Studio drives av samme eiere, vil dette bli et varig samarbeid. Flere produkter er allerede på vei, og vi gleder oss til å se hvilke historier vi skaper sammen videre!

Things With A Story finner du i Kirkegata 29, Stavanger (samme bygg som PlayDesign Studio). Bor du ikke i Stavanger, kan du finne alle produktene i nettbutikken.