Julebyen Stavanger

Visuell identitet – Animasjon - Markedsmateriell

Kunde: Stavanger Sentrum
Design: PlayDesign Studio
Foto: PlayDesign Studio

Ring julen inn i Stavanger Sentrum

Etter et kjekt og vellykket samarbeid med Stavanger Sentrum, da vi utviklet sommerkampanjen 2021, fikk vi senere også muligheten til å lage julekampanjen 2021 for den fine byen vår.

2021 var det tett mellom høydepunktene i Julebyen Stavanger! Med flere julemarkeder; egen sjokoladefabrikk på julemarkedet i Byparken, den tradisjonsrike Pepperkakebyen og skøytebane ved Oljemuseet, skulle Julebyen Stavanger blir større og mer opplevelsesrik enn noen gang tidligere.

Gjengen i Stavanger Sentrum AS ønsket et grafisk uttrykk som skulle binde sammen de ulike arrangementene i byen til én felles begivenhet – Julebyen Stavanger. Dette startet med flere illustrasjoner som tydelig skulle vise hvor vi befant oss. Det visuelle uttrykket skulle fremstå som attraktivt for de tilreisende, samtidig som det skulle gi siddiser en god følelse av å høre hjemme i byen vår.

Et bibliotek av illustrasjoner ble brukt til markedsmateriell rundt i byen – plakater, hefter, juletrepynt, kart og fotovegger. Illustrasjonene ble også brukt til å lage animerte skjermer og til sosiale medier. I ukene før jul, ble det annonsert mye på flere flater.

Vi storkosa oss gjennom hele prosessen, og vi gledet oss over å se fine, glitrende Stavanger komme til live – full av juleglede!