Epli Sideri

Visuell identitet – Nettside – Pakningsdesign

Kunde: Epli Sideri
Design: PlayDesign Studio
Foto: PlayDesign Studio

Norges nasjonaldrikk

Hardanger er et paradis for å dyrke epler og har lang tradisjon med å produsere eplemost. Eplemosten fra Epli Sideri har som mål å bli Norges nasjonaldrikk, og skal stå stolt og innbydende på ethvert festkledd bord.

Fase 1 – innsikt

For å skape et solid grunnlag for merkevarens personlighet og posisjon i markedet, hadde vi sammen med kunden workshop, møter og presentasjoner. Gjennom fase 1 kom vi til slutt frem til definert og gjennomtenkt identitetskart og en ny «grunnmur».

Fase 2 – kommunikasjon & strategi

Videre arbeidet vi frem definerte målgrupper, personas og hovedbudskap, og hvordan dette kommuniseres både internt og eksternt. Kunden sitter igjen med et verktøy som tydeliggjør strategisk og kommunikativ retning, som bidrar til konsekvent og gjennomtenkt merkevarebygging fremover.

Fase 3 – design

I designfasen av prosjektet brukte vi arbeid fra fase 1 og 2 som grunnlag for Epli Sideri visuelle uttrykk. Fase 1 og 2 skulle reflekteres i design på alle flater. Med fokus på nasjonalromantikk og lokalproduksjon, ble merkevaren visualisert gjennom bruk av gjennomtenkt fargepalett og grafiske elementer inspirert av Hardanger-bunad og naturen.

Resultatet ble en frisk og harmonisk fargepalett kombinert med logo og etiketter til alle sorter.


«Omkransa av bratte fjell, fossane sin evige sus og Sørfjordens storslagne skode finn du garden til Hardangergutane. Brørne Kristian og Karl Magnus skapar der ekta eplemost frå kvalitetseple, mogna på Hardangervis. Dei to brørne kan stolte seia at heile produksjonen, med råvarer frå dei lokale gardane til ferdig produkt, skjer i Hardanger.

Gjennom 1000 år har små grøderike gardar i Hardanger produsert epler av høg kvalitet. Smaksatt av naturen gjev eplene ein særeigen smak til eplemosten – frå det søte til det friske og velsmakande.»


Gutane er modige og ønsker å ligge i forkant, samt levere produkter av topp kvalitet.
I tillegg er de svært hyggelige og har et høyt nivå når det kommer til service og levering.