Legge til- og redigere innlegg

Før du begynner å lese

Innlegg, enten om det er i form av nyheter eller blogg, er en tilleggsmodul i PlayBasic pakken. Informasjonen på denne siden gjelder derfor kun for dere som har bestilt og har dette implementert på nettsiden.

Gjør dette før du begynner å skrive

Et lite tips fra oss! Når du legger til et nytt innlegg for første gang vil du nok oppleve at det vises mangt flere vinduer/felter på skjermen din enn det som vises på instruksjonsbildet under. Se våre instrukser for 'visningsinnstillinger' for en ryddigere arbeidsprosess.


1. Legg inn overskrift

Skriv inn en overskrift i det øverste tekstfeltet, som konkret beskriver hva nyheten handler om.

Tips når du skal lage tittel til innlegget ditt

  • For å rangere høyere på Google(SEO), er en lengre og forklarende tittel bedre enn en veldig kort og genersik tittel.
  • Inkluder gjerne "nøkkelord" i tittelen, på en naturlig måte – ord du forventer folk ville ha Googlet for å finne denne type innlegg.
  • Et eksempel på en god tittel – hvor nøkkelordet er bryllupslokale:
    "Leter du etter ditt perfekte bryllupslokale? Her er 10 ting du burde tenke på"

2. Legg inn tekst (brødtekst)

Skriv inn teksten til innlegget ditt i store tekstfeltet – ingress skrives inn i eget felt (se punkt 4). Innholdet kan du formatere ved hjelp av valgene på verktøylinjen. Dersom du ønsker å sette inn et bilde inni mellom teksten kan du gjøre dette ved hjelp av ‘Legg til media’ knappen rett over dette feltet.

Anbefaling: Vi anbefaler derimot å bruke eget felt for bilder, enten ved hjelp av ‘Media’ eller ‘Fremhevet bilde’ (se punkt 5 og 6 lenger nede).

OBS! Vennligst ikke å bruk ‘Heading 1’ i dette tekstfeltet, slik at Google ikke forveksler hovedoverskriften med en annen underoverskrift.

3. Utvidet verktøylinje / ekstra valg

Klikk på ‘Toolbar Toggle’ for en utvidet verktøylinje og flere valg når det kommer til formatering av tekst / innhold, samt andre funksjoner.


4. Legg inn ingress (utdrag)

Skriv inn ingressen til innlegget ditt. Dette er teksten som vil stå under hovedoverskrift og over fremhevet bilde/karusell. Det er også denne teksten som evt. vil benyttes i blog-modulen på forsiden.

Anbefaling: Vi anbefaler å holde ingressen innenfor 160 – 260 tegn.


5. Legg inn bilder i karusell

….


6. Legg inn fremhevet bilde

Bildet som legges til her vises på toppen av innlegget og i blog-modulen, f.eks. på forsiden.


7. Legg til kategori

Legg til- eller velg passende kategorier. Dette bidrar til økt søkbarhet på Google, og vi anbefaler å bruke dette selv om dere ikke nødvendigvis bruker kategori-filtrering på deres egen nettside. Hold det enkelt!


8. Lagre, forhåndsvis og publiser innlegget

Redigere eksisterende innlegg