Multimedie anbefalinger

Mediebiblioteket inneholder alle bilder, dokumenter, videoer og pdf’er på hele nettsiden. Her kan du laste opp nye filer og redigere gamle. Du finner biblioteket under ‘Media’ hovedmenyen til vestre.

Ansatte og referanser

Dersom du har egen modul/seksjon for ansatte eller referanser på nettsiden er det også en stor sjans for at dette delvis styres gjennom 'Mediabiblioteket'. Informasjon om dette finner du eget punkt på under "Ekstra moduler" i menyen til venstre.


1. Laste opp mediefiler

Trykk på ‘Legg til ny’ i hovedmenyen eller på toppen av mediebiblioteket for å laste nye mediefiler. I det nye skjermbildet kan du dra filene inn direkte eller trykke på ‘Velg filer’. Følg videre instruksjoner.

2. Oversikt, filtrering, søk, velge flere vedlegg samtidig

Dette er en verktøylinje som kan benyttes for å endre visningsmodus, sortere/filtrere- og søke etter filer og media. Skulle du ha behov for å slette flere filer samtidig kan du benytte deg av ‘Velg flere’ knappen.

3. Se og redigere medie / vedlegg

Trykk direkte på et medie for å se eller redigere vedleggsdetaljer – se skjermbildet under!

  1. Her kan du hente ut URL/lenken til vedlegget. Denne kan deles direkte, eller brukes ved linking i tekst/dokumenter.
  2. Her kan du endre tittel, beskrivelse og alternativ-tekst på vedlegget ditt.

OBS! Det kan fremstå flere valg enn det vist på skjermbildet over. Dette kan være innstillinger/detaljer knyttet til ‘ekstra moduler’ som f.eks. ansatt-seksjon eller referanser. Se egen informasjon om dette lenger oppe på denne siden.

Universell Utforming

Skal vedlegget brukes som innhold på nettsiden? For å vedlikeholde kravene til Universell Utforming er du da nødt til fylle ut alternativ-tekst (Alt Text). For bonuspoeng, spesifiser gjerne hvilen type vedlegg det er (f.eks. infografikk, foto, illustrasjon, el.) og deretter en beskrivelse av hva vedlegget kommuniserer.