Sandalen Gård

Visuell identitet, Pakningsdesign

Kunde: Sandalen Gård
Design: PlayDesign Studio

Smaksfavoritten fra Randaberg

Sandalen gård er en lokal produsent av eplejus og sider som har fokus på kvalitet og rene produkter. Målet er å fremstille best mulig smak i hvert produkt. De har en genuin lidenskap for frukt og jordbruk, og ønsker å skape et best mulig produkt med minst mulig miljøbelastning.

Unik og frisk identitet

Oppgaven var å komme opp med en unik og frisk identitet, og sammen med kunde gjennomførte vi workshop og møter på gården. Det ble en god innsiktsfase med mye fakta om eplesorter, dyrking, høsting og prosessen med pressing av jus. I tillegg fikk vi servert både morsomme og interessante historier.

Inspirert av sommerfugler
En av historiene handlet om at det er mye sommerfugler på gården, spesielt Admiral. I perioder med nedfallsfrukt spiser sommerfuglene gjæret frukt og blir rett og slett beruset. De flakser da rundt og man må faktisk passe seg for å ikke få de rett i fleisen! Det har seg også slik at de på gården har en interesse for sommerfugler, og vi valgte det som en visuelt konsept for gården og produktene.

Farger og mønster
Alt av farger og mønster som brukes i profilen og på etikettene er hentet fra og inspirert av sommerfugler. Det gir en utrolig fleksibilitet ved utvikling av nye produkter, og gjør profilen unik, frisk og estetisk vakker.

Larken – Skrifttype til logo og profil
Dette er en selvsikker skrifttype som gjenspeiler naturen. Larken har fin tyngde, god lesbarhet og elegant særpreg. Den har også klassiske kvaliteter.

Etiketter
Etiketter til 0,75 L flasker med produktspesifikke kombinasjoner av mønster og farger. Samme mønster og farge følger de konkrete produktene fra år til år. Etikettene kommuniserer tydelig selve produktet, har et grafisk flott uttrykk og særegenhet. I tillegg er det plass til litt historiefortelling og info om produktet på baksiden. Resultatet er en solid profil med tydelig avsender i form av ulike mønster og farger.

Gården ligger sørvendt og flott til på Viste i Randaberg, noe som gjør at det er gode sol- og vindforhold til fruktdyrking. Sommerfuglen på bildet nedenfor er av typen Admiral. Den regnes som selve «hus-sommerfuglen» på gården, så den ble den innledende inspirasjonen bak profilen.