NOFO

Print, årsberetning

Kunde: NOFO
Design: PlayDesign Studio
Foto: PlayDesign Studio

For havets skyld

NOFO – Norsk Oljevernforening For Operatørselskap, ivaretar oljevernberedskapen på vegne av operatørselskapene på norsk sokkel.

NOFO har som formål å administrere og vedlikeholde oljevernberedskapen på norsk sokkel på vegne av deres medlemsbedrifter. Dette inkluderer personell, utstyr og fartøy. De hadde i 2018 sitt 40-års jubileum. Samme året kontaktet de oss for å bearbeide og designe en informativ og oversiktlig årsberetning som oppsummerer året som gikk.

Vi tok utfordringen og jobbet tett sammen med NOFO for å gjøre visjonen om til virkelighet. Med utgangspunkt i eksisterende profilmanual kom vi frem til en innholdsrik, pen og ryddig årsberetning. Ved hjelp av etablerte grafiske elementer, profilfarger og en gjennomført bildestil kom NOFO sin visuelle identitet tydelig frem. Det overordnede designet sto også tett i stil med tidligere trykksaker og annet materiell.

For å skape en fin kontrast til det matte papiret, og som en referanse til solens refleksjoner ble det brukt lakk på bølgemønsteret på forsiden. Resultatet ble en iøynefallende og vakker forside som fanger folks oppmerksomhet.